Delicatessen / Chocolade / Mesjokke
Mesjokke Chocolade
wordt gemaakt door Per en Luc. Samen vormen zij de mannen achter het bean-to-bar chocolademerk Mesjokke. Sinds begin 2015 brengen zij vanuit Utrecht bijzondere chocoladerepen op de markt waarvan het gehele productieproces (van boon tot reep) in eigen handen ligt.
De smaak van Mesjokke Chocolade wordt bepaald door de cacao die (afhankelijk van de herkomst, bodemsoort, fermentatie) smaakprofielen in zich kan hebben variërend van nootachtig, aards of kruidig tot aan fruitig, bloemig of zelfs citrusachtig.
Per en Luc kopen de cacao zo rechtstreeks mogelijk in bij de producent. Hierdoor weten zij exact waar de bonen vandaan komen, hoe ze zijn behandeld, wie verantwoordelijk is voor deze schitterende smaken en dat hij/zij een veel hoger bedrag aan de cacao overhoudt dan de regulier geldende marktprijs.
Een volgende, grote stap op weg naar eerlijke handel, transparantie en duurzaamheid.